Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Dva kruga pakla Šapčane dele od Lige šampiona: U kvalifikacijama i Breša, OSC Budimpešta, splitski Jadran...

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 19:42

Put do grupne faze traže i Vujasov Vuljagmeni, Nikićev Vašaš, zagrebačka Mladost...

Srbija je minule sezone drugi put u istoriji Lige šampiona imala tri predstavnika u grupnoj fazi, mogla bi i ove, ako Šapčani prođu dva kruga pakla. Kreću od drugog kola kvalifikacija i žreb ih nije milovao – kuglice su ih smestile u „grupu smrti“.

Smešten je Šabac u jednu od dve grupe u kojima će timovi kvalifikacione mečeve igrati na obali Jadrana od 13. do 16. oktobra, a za prolaz će igrati sa dva evropska šampiona i osvajačem Kupa Evrope. Domaćin grupe A je splitski Jadran, dvostruki prvak Starog kontinenta, a pored Šapčana, na bazenu „Poljud“ će plasman u treću rundu juriti i Slobodan Nikić sa Vašašem, koji ima jedna trofej Lige šampiona, italijanska Savona, kao i Steaua iz Bukurešta, prošlogodišnji član elite zahvaljujući specijalnoj pozivnici.

Izabrane vesti

Ništa manje uzbuđenja neće biti ni u grupi u kojoj je domaćin kotorski Primorac. Jedino će na crnogorskom primorju dve karte loviti četiri, umesto pet ekipa, a prvi favorit je OSC Budimpešta koja u svojim redovima ima neverovatnog šutera Kristijana Petera Manherca. Najveći konkurent bi trebalo da joj bude grčki Vuljagmeni sa Vladimirom Vujasinovićem na klupi, a Turkoan će pokušati da velikanima pomrsi konce.

Španija je prethodne sezone imala samo jednog predstavnika u Ligi šampiona ove može da ima čak tri. Barseloneta i Sabadelj su sigurni, a Barselona je u dobroj poziciji da dođe do finalne faze kao domaćin. Daleko je najjači tim u konkurenciji Jadrana iz Herceg Novog, Noazi le Seka, Oradee, Vitorije Gimarais.

Breša dve godine zaredom ulazi u polufinale Lige šampiona i ponovo mora da prođe kvalifikacije. Potpuni apsurd. Slovi za najvećeg favorita u čitavim kvalifikacijama. Prve utakmice će igrati u Atini i smeštena je u grupu sa zagrebačkom Mladošću, sedmostrukim evropskim prvakom, Duizburgom, Panioniosom i litvanskim Žaibasom.

Dva najbolja tima iz svake grupe obezbediće prolaz u treću, završnu fazu kvalifikacija.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – DRUGO KOLO:

GRUPA A (SPLIT)

Šabac (Srbija)

Jadran Split (Hrvatska)

Vašaš (Mađarska)

Savona (Italija)

Steaua Bukurešt (Rumunija)

GRUPA B (BARSELONA)

Barselona (Španija)

Noazi le Sek (Francuska)

Oradea (Rumunija)

Jadran Herceg Novi (Crna Gora)

Vitorija Gimarais (Portugalija)

GRUPA C (KOTOR)

OSC Budimpešta (Mađarska)

Vuljagmeni (Grčka)

Turkoan (Francuska)

Primorac Kotor (Crna Gora)

GRUPA D (ATINA)

Breša (Italija)

Duizburg (Nemačka)

Mladost Zagreb (Hrvatska)

Panionios (Grčka)

Žaibas (Litvanija)


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara